Bær

bringebær

Deilige bringebær

Bær er vanligvis betegnelsen på en type små spiselige frukter som inneholder flere frø. Disse fruktene er ofte søte og saftige. Bær har ofte en farge som skiller dem fra omgivelsene for å øke sjansen for at dyr skal spise dem og dermed spre frøene. Når for eksempel en fugl spiser et bær, vil den ikke klare å fordøye frøene, og disse kommer uskadde ut sammen med fuglens avføring. Siden fugler ofte flyr over lange avstander, er dette en effektiv metode for bærplantene å spre seg over store områder på.

Bær er rett smaksbomber i alle farger! De trenger lite forberedelser før de spises, bare skyll dem i kaldt vann så er de klar til servering.
Alle bær trenger å stå kaldt, men bør bli temperert før servering. Da får de en mye bedre og kraftigere smak og aroma.

Mange bær har viktige antioksidanter, særlig er blåbær kjent for dette. Bær er sunt og godt!

Matmoro.no anbefaler boka «Grønnsaker og bær» av Åse Breiland

Bær
* Bjørnebær
* Physalis
* Blåbær
* Rips
* Bringebær
* Jordbær
* Stikkelsbær
* Kirsebær
* Morell
* Tyttebær
* Multer

I disse kategoriene finner du våre gode oppskrifter:
LunchMiddagDessertDrikkeDiverse