Blåbær

Blåbær-sunt og godt

Blåbær-sunt og godt

Blåbær er ei vanlig plante i store deler av Europa, med unntak av området rundt Middelhavet. I Asia er den nokså vanlig i nord, men vanligere i nordvest enn i nordøst. I Nord-Amerika fins det kun en lokalitet, helt sør på Grønland. I Norge vokser blåbær i store mengder i lavlandet, da helst i nærheten av skog eller heier. Den forekommer opp til 1700 m.o.h.I Nord-Amerika kalles en lignende bær for blueberry, men da refererer en til Vaccinium corymbosum, som er en beslektet plante.

Blåbær er svært rike på flavanoider som er et antioksidant. Blåbær er faktisk blant fem på topp over matvarer med mye antioksidanter. I tillegg sies det at ekstrakter fra blåbær kan forsinke aldringsprosessen og gjøre hjernen klarere. Det finnes også studier som viser at bæret kan motvirke kreft og senke innholdet av kolesterol i blodet.

Blåbær oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC. Holdbarheten er svært begrenset.

Næringsinnhold pr.100gram:
51 kcal
1gram Protein
83gram vann
7.5gram karbohydrater
0.9gram fett

I disse kategoriene finner du våre gode oppskrifter:
LunchMiddagDessertDrikkeDiverse


Les mer om: antioksidanter