Enkel hjemmelaget eplepai

Baking og desserter er noe jeg ikke prøver meg på så ofte, men når jeg så denne enkle oppskriften tenkte jeg at dette klarer faktisk jeg også. Faktisk tror jeg alle klarer det, for dette er omtrent bare miksing av ferdige ingredienser-men mat trenger jo ikke være komplisert og kreve 14 ingredienser heller!

Resultatet ble ihvertfall godt-jeg har lagd dette to ganger siste uken og kan nevne at både krem og vaniljeis er ypperlig tilbehør!

Du trenger:
1 pakke butterdeig (finnes i frysedisken, jeg brukte her en pakke på 425gram/5plater)
3 epler
kanel
mandler (kan droppes men setter litt ekstra god smak)
0.5l vaniljekrem (kjøpes ferdig!)

Ingredienser eplepai Foto:Karl Inge S

Ingredienser eplepai Foto:Karl Inge S


Slik gjør du:

Legg butterdeigsplatene til tining litt før du starter-de tiner fort. Sett ovnen på 180 grader og smør paiformen med olje eller smør. (Har du ikke paiform går det greit med en litt lav ildfast form også, det brukte jeg første gangen.) Skrell eplene om du vil, men det er ikke nødvendig- og del de opp i tynne skiver. Legg butterdeigsplatene oppå hverandre og kjevle dem ut slik at de dekker paiformen, press deigen godt inntil kanten. Hell oppi vaniljekremen og smør den jevnt oppi formen. Legg oppå epleskivene, og avslutt med litt kanel og raspet mandel. Skal ha ca 30-40 minutter litt lavt i stekeovnen.

La den avkjøle seg litt og server gjerne med litt krem eller vaniljeis som tilbehør.

Hjemmelaget eplepai Foto:Karl Inge S

Hjemmelaget eplepai Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on Enkel hjemmelaget eplepai

  1. Ups-skriveleif rettet takk for tilbakemelding 🙂

  2. Hva er knael? 🙂 Takk for god og enkel oppskrift

Leave a comment

Your email address will not be published.


*