Enkel hjemmelaget pai med skinke

Dette er litt juks som frøken Espelid ville sagt-jeg bruker ferdig bunn. De smaker helt ok (bunnen er en liten del av en pai etter min mening) og forenkler det hel såpass at det blir middag etter jobb vennlig.

Du trenger:
1 stk TINE paibunn
200-300gram skinke (skinke på boks funker fint!)
ca 1/3 purreløk
1 sjalottløk (evt 1/2 vanlig løk)
4 egg
1 dl creme fraiche
2dl h-melk
(evt kan fløte brukes)
ca 100gram revet ost
Pepper

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200grader- legg paibunnen i form, klem den godt inntil kantene. Begynn med fyllet- ha eggene i en bolle og rør dem sammen. Bland inn creme fraiche og melk. Hakk opp skinke, løk og purreløk og bland det inn, krydre forsiktig med litt pepper.
OBS- det er nå man ikke skal ta TINEs reklame helt alvorlig- paibunnen trenger litt forsteking, noen minutter i ovnen før man har oppi fyllet gjør susen, ellers blir bunnen litt deigete!
Når paibunnen har forstekt noen minutter fyller du oppi fyllet og har på revet ost.

Litt mer ost så er den klar for ovnen! Foto:Karl Inge S

Litt mer ost så er den klar for ovnen! Foto:Karl Inge S

Paien skal ha ca 30-35 minutter i ovnen så er den klar! La den avkjøle seg litt før servering, passer fint med f.eks litt fersk loff og/eller salat til. Engel og kjapp middag.

Skinkepai ferdig servert Foto:Karl Inge S

Skinkepai ferdig servert Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*