Enkel oppskrift agurksalat

Agurksalat er klassisk tilbehør til bla stekt makrell og laks, og noe mange forbinder med enkel god sommermat når fisken er fersk og det er for varmt til tunge tilbehør og sauser. Agurksalat er enkelt å lage, og det går fort. Kan lages i forkant og settes i kjøleskapet.

Oppskriften er enkel-men den varierer også mye, f.eks bruker noen olje og ikke vann, og mengden vann varierer mye. Jeg har endt opp med denne oppskriften, men her kan man selvsagt prøve seg frem til «sin» smak!

Du trenger:

1 agurk
1 ss eddik (7% obsobs, ikke den sterke 35%)
4 ss vann
1 ss sukker
1/2 ts salt

Slik gjør du:
Bland vann, eddik, sukker og salt-rør litt så sukkeret oppløser seg skikkelig. Vask agurken (noen skreller den, jeg bryr meg ikke) ig bruk en ostehøvel til å få fine tynne skiver. Vend agurksivene godt i væsken og voila-klar til servering på 3 minutter!

agurksalat

Stekt makrell med agurksalat Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*