Makrell (Scomber scombrus)

makrell

Sommermakrell, nydelig mat og fin sportsfisk

De fleste kjenner til makrellen, en rask svømmer som opptrer i store stimer-særlig om sommeren er makrellen vanlig langs store deler av kysten vår. Små makrell kalles ofte pir og er kjent for å smake ekstra godt. Makrell er en nydelig matfisk, som kan brukeskokt,bakt,grillet,røket eller min favoritt-stekt! Makrell er lett å fange på sluk når den går nær land sommerstid, og det gjør at man da kan nyte den så fersk som det er mulig å få den-nydelig mat!

Makrell er en fet fisk og fet fisk er noe de fleste bør spise mer av. Om våren har makrellen et lavt fettinnhold (ca. 3%) men om høsten når den er lettest å fange kan den inneholde om lag 30% fett og dermed store mengder omega-3 fettsyrer. Den er i tillegg en svært god kilde til vitaminene D og B12.

Næringsinnhold makrell pr. 100gram:
Fett 3-30grM
Sum marine omega-3: EPA, DPA og DHA 1-8gram
Karbohydrat(g/100 g) <1gram Protein(g/100 g) 14-18gram Vitamin D(µg/100g) 3-13 B12(µg/100g) 12 I disse kategoriene finner du våre gode oppskrifter: LunchMiddagDessertDrikkeDiverse