Frisk sennepsomelett

Omelett er enkelt og godt, og det finnes utallige varianter-ikke uten grunn, det meste kan tilsettes omelett med bra resultat. Her vil jeg slå et slag for en frisk variant med sterk sennep-dette er enkelt og kjappt å lage, men sennepen gir denne omeletten «det lille ekstra» som det heter. Jeg har prøvd denne både med vanlig sterk sennep, fransk sennep og bodsennep og det funker alt, men mengden varierer man etter hvor mye smak det er på sennepen og hvor mye sennepssmak man liker. Utgangspunktet er en helt alminnelig omelettoppskrift:

Du trenger til en omelett:
3 egg
3 ss vann
1/2 ts salt

Ekstra til denne varianten:
1 ts sterk sennep
1/2 hakket løk
litt hakket skinke

Visp egg,salt,vann og sennep lett sammen i en bolle med gaffel eller visp-det skal ikke vispes for mye, bare akkurat så det blander seg.

Sennepsomelett Foto:karlingestumo

Legg en klatt smør i en stekepanne og hell oppi røren når smøret er smeltet. La det steke litt på moderat varme til du ser det begynner å bli litt «kant» ytterst-da legger du fyllet (løk og skinke denne gang) på den ene halvparten.

Sennepsomelett-fyll Foto:karlingestumo

La dette stå og steke en stund til, til du ser det «slipper» litt langs kantene- da tar du stekespaden og løsner litt langs kanten, før du bretter den ene halvparten over halvparten med fyllet. Dette kan være litt tricky (særlig når man skal ta bilder av det!) men det er ingen krise om det ikke brettes perfekt over, det smaker like godt uansett!

Omelettbrett Foto:karlingestumo

Nå lar du bare omeletten gjøre seg ferdig på svak varme et par minutter mens du gjør klar tilbehøret. Mange liker salat til omelett, selv foretrekker jeg ferskt brød med masse smør på-enkelt og veldig godt! Veldig kjappt og godt til lønsj eller som mellommåltid. Enjoy!

Sennepsomelett klar til servering Foto:karlingestumo

Anbefalt lørdagsmiddag: Verdens beste hamburger

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

10 Comments on Frisk sennepsomelett

  1. God ide, dette skal testes ut ved en senere anledning. Personlig liker jeg et lite karrydryss i omelett av og til – det smaker kjempegodt 🙂

  2. TAkk for tilbakemelding Johan, det er sånt som gjør det verdt å bruke tiden på bloggen 🙂

  3. Johan Kristoffer // 10. april 2011 at 11:13 //

    Hei,

    Har spist dette til frokost og det var deilig.

    Legg gjerne flere oppskrifter i bloggen.

  4. Fint med litt språklig variasjon 😉

  5. Først «lønsj» og så enjoy.

  6. Æsj.

  7. Takk for det BareBlogg.no 🙂

  8. Ser godt ut dette – skal prøves i løpet av helgen.

    Skal si du har fått dreisen på bloggen din – Imponerende!

    God helg;)

  9. TAkker for det Magne 🙂

  10. Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Hva gjorde du i dag ...

Leave a comment

Your email address will not be published.


*