Kiwi

kiwi

Kiwi Foto:Luc Viatour www.lucnix.be

Kiwi kommer fra Kina men vi tenker ofte på New Zealand når vi snakker om Kiwi. Kiwi inneholder dobbelt så mye C-vitamin som appelsin. Grønn kiwi inneholder også et proteinspaltende enzym, actinidin, som er bra for fordøyelsen. Dette stoffet gir også frukten den egenskapen at kjøtt kan mørnes ved å legge noen skiver kiwi på kjøttet. Kiwi spises vanligvis naturell ved å dele frukten i to og spise innholdet med skje. Kiwi kan også brukes i juice, smoothie,desserter eller kaker for å nevne noe.

Umoden kiwi har meget lang holdbarhet. I kjøleskap kan vi oppbevare den i ukevis, mens moden frukt bare holder seg i noen dager. På fruktfatet blir den overmoden etter et par dager pga. etylengass som annen frukt utskiller. (Etylen er en ufarlig gass).

Næringsinnhold pr 100 gram:
84 gram vann
57 kcal
1.1 gram protein
10.6 gram karbohydrat
0.5 gram fett