Papaya

Papaya Foto:Wikimediacommons

I Asia er papaya utrolig populær. Den spises ofte som den er, kun med litt presset lime eller sitron over. Ikke rart den er populær – i tillegg til at den smaker nydelig, inneholder den mye C-vitamin også. Papaya er kanskjeverdens enkleste dessert, del den i to, skrap ut frøene og voila!

I Asia spises gjerne papaya til frokost da det sies at frukten har en god mageregulerende effekt. Papaya inneholder et enzym kalt papain med proteinspaltende egenskaper. Frukten er også rik på A- og C-vitaminer samt kalium. Papaya kan brukes til å mørne kjøtt pga den proteinspaltende enzymet.

Papaya varierer i størrelse, men de fleste er på størrelse med en mango. Den modner i romtemperatur, så du kan gjerne kjøpe den når den er fast og ikke helt ferdig modnet, og spise den når den er spisemoden og gul i fargen. For å sjekke om papaya er spisemoden, bruker du klemmetesten: Trykk lett på frukten med en finger – den skal gi svakt etter for press.

Oppbevares best i 8-12 grader, ikke i kjøleskap.

Næringsinnhold pr 100 gram:
88 gram vann
42 kcal
0.5 gram protein
8.8 gram karbohydrat
0.1 gram fett