Pasjonsfrukt

Pasjonsfrukt kommer opprinnelig fra Sør-Amerika der den fortsatt vokser vilt i enkelte områder. Den dyrkes nå i de fleste tropiske og subtropiske områder og finnes i mange forskjellige varianter. Mest kjent er den lilla varianten, men det finnes også gule, rødgule og helt purpurrøde varianter. Pasjonsfrukt har en svakt oval form og skallet er kraftig og læraktig. Umoden pasjonsfrukt har et glatt skall, mens en moden frukt har et skrukket og bulkete skall. Det er frøene vi spiser – og det gjør vi lettest ved å dele pasjonsfrukten i to og spise med skje rett ut av skallet. Skallet spises ikke.
Pasjonsfrukt spises naturell, men den er også god i fruktsalater, til is og sorbeter, fromasjer, sauser, syltetøy og terter. Pasjonsfrukt egner seg også godt i juicer og drinker.

Oppbevares best ved 8-12 ºC. Pasjonsfrukt er kuldeømfintlig og liker seg bedre i romtemperatur enn i kjøleskap. Umodne pasjonsfrukt som er glatte i skallet kan modnes frem i romtemperatur. Holdbarheten er god.

Næringsinnhold pr 100 gram:
75 gram vann
44 kcal
2.6 gram protein
5.8 gram karbohydrat
0.4 gram fett