Kylling

Kyllingbaguette

Kyllingbaguette Foto:Karl Inge Stumo

Kylling er noe av det aller aller beste man kan bruke som grunnlag for mat. Kylling er mangsidig, godt og sunt! Rene kinderegget altså, og det er ikke uten grunn kylling er noe det selges enormt mye av i Norge, og trenden øker etterhvert som det blir mer kjent hvor sunt det faktisk er med kylling, og hvor godt det er å spise.

Vanlige tilberedningsmåter for kylling er selvsagt grillet kylling, kyllingsalat, stekte/bakte kyllingfileter og kylling i wok eller gryteretter. Jeg kan også på det sterkeste anbefale kylling til taco,tortilla,pita eller pizza- vel så godt som rødt kjøtt og enda sunnere! Det kommer flere kyllingoppskrifter på matmoro.no så følg med!

VAnligvis kjøper vi kylling enten som hel(grillet) eller fileter(bryst) men også vinger/lår er vanlig og populært.

Næringsinnhold brystfilet kylling pr.100 gram:
106 kcal
24 gram protein
0 gram karbohydrater
1.1 gram fett