Gratinert blomkålbiff med chorizo

Dette er en veldig enkel rett som kan lages både i stekeovn og på grill forutsatt at man har mulighet for å sette den på indirekte varme uten for høy temperatur.

Den kan også lages vegetar ved at man dropper pølsen, da vil jeg anbefale at man bruker en erstatning med litt frisk smak.


Du trenger (2 stk)-passer til lunch til 2:

Blomkål
Chorizopølse (ca 70-90 gram)
Creme fraiche ( ca 6 ss)
Hvitløk
Revet hvitost f.eks Jarlsberg (ca 6-7 ss)
Salt&pepper

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 150 grader. Vask blomkålet og ta av bladene. Skjær den opp slik at du får 2 store «biffer» av midten av blomkålet. (resten av blomkålet kan du bruke i en suppe, hive på pannen med andre godsaker etc) Skrell en hvitløksfedd, del den i to og gni på ene siden av biffen. Krydre forsiktig med litt salt&pepper. Del chorizo i tynne skiver og fordel utover.

Bland creme fraice og revet hvitost, legg oppå- om ønskelig kan man ha litt ekstra revet ost på toppen igjen for å få den fine gyllenbrune ostetoppen.

blomkålbiff

Blomkålbiff klar for ovnen Foto:Karl inge S

Skal ha ca 35 minutter, slik at blomkålet blir litt mykt og osten er smeltet. Serveres varmt.

chorizo blomkål

Blomkålbiff med chorizo Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*