Gratinert fiskeform

Dette er et godt alternativ til fiskemiddag i uken, det tar bare ca 45 min fra start til slutt og er barnevennlig. Jeg har prøvd den med flere typer hvitfisk og alt funker, min favoritt er hyse og torsk-men her bruker man det som er ferskest og lettest tilgjengelig!

Du trenger 3-4 personer:
ca 200-250 gram hvitfisk pr.person (f.eks torsk, sei, lyr eller hyse)
Purreløk
Gulrøtter
1 rømme
1 matfløte
Litt revet ost
Poteter

Slik gjør du:
Stet ovnen på 220 grader og sett potetene på. Skjær opp purreløk og gulrøtter-gulrøttene bør skjæres i tynne staver ellers blir de ikke «kokt». Rør sammen fløte og rømme og ha oppi gulrøtter og purreløk. Legg fisken oppi en ildfast form og hell blandingen over, avslutt med litt revet ost. Sånn omtrent nå skal potetene være på kok og da passer det å sette formen i ovnen.

Når det er gått ca 20 minutter er potetene ferdige (om man ikke har brukt store poteter, da må de koke litt før formen settes i ovnen), osten er smeltet og fisken er klar. Server straks, fløte/rømmeblandingenbrukes som saus og voila-enkel god fiskemiddag på 45min fra start til servert!

Fiskeform Foto: Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*