Artisjokk

Artisjokk Foto:wikimediacommons

Artisjokk blir regnet som en delikatesse av mange, særlig «artisjokkhjertet» er ettertraktet. Artisjokk brukes kanskje mest i det franske og italienske kjøkkenet, men også i Norge brer bruken om seg. Artisjokk kan brukes både som enkeltstående rett-forrett f.eks eller som tilbehør. Enkel tilberedning-kok artisjokken. Bladene nappes ut enkeltvis og spises ved å dra bladet mellom tennene. HA gjerne en dipp eller god saus til. Når du har spist alle bladene vil du se «hjertet», eller blomsterbunnen. Ta bort ”hårene” rundt hjertet – og kos deg!

Oppbevaring
En god temperatur for lagring er ca 4 ºC i kjøleskap, og ikke for sterk lufttrekk. Du kan forhindre uttøking ved å dekke den til med et vått håndkle eller vått papir.

Artisjokk er sunt og inneholder blant annet B-vitaminer, folat og antioksidanter.

Næringsinnhold pr.100gram:
27 kcal
85 gr vann
2.8 gr protein
0.2 gr fett
1.3 gr karbohydrater
4.5 gr fiber