Asparges

Asparges Foto:wikimediacommons

Asparges er godt,sunt og veldig enkel å tilberede-ikke rart asparges er iferd med å bli en virkelig favoritt på bordet hos mange!
Kokt asparges er et eksempel på enkel og smakfull tilberedning. Kutt av ca 3 cm av aspargesen, mange skreller også den nederste delen men dette er ikke helt nødvendig for grønn asparges som er den vanligste aspargesen. Kok aspargesen ca 3-4 minutter, ikke for lenge-og avkjøl den i kaldt vann etterpå.

Ellers er jo asparges og serranoskinke en klassiker som mange liker-med rette!

Oppbevaring:
Asparges oppbevares best ved 7-10 ºC. Matbod er bra, da blir den også beskyttet mot lys. Den har begrenset holdbarhet og bør handles inn like før man skal bruke den.

Næringsinnhold 100 gram:
22 kcal
92 gr vann
3.1 gr protein
0.2 gr fett
1.1 gr karbohydrater
1.5 gram kostfiber