Hasselback indrefilet av svin med blåmuggost

Indrefilet er en rimelig og god -kanskje jeg skal si hverdagsutgave?- av den dyrere indrefileten fra storfe. Dette er en enkel middag men samtidig er den hakket kulere enn spaghetti eller taco og kan serveres til gjester på en lørdag også.

Du trenger (4 personer):

ca 800 gram indrefilet av svin
Ca 50-100gram blåmuggost
Bacon/skinke (kan droppes)
Litt salt&pepper
Gjerne et «grillspyd» av tre og (fuktet)
Tilbehør (poteter, rotmos f.eks)

Slik gjør du:
Fukt trespydet om du har., sett ovnen på 200grader.
Snitt indrefilet med ca 1-2 cm mellomrom, pass på å ikke skjære helt igjennom! Legg oppi blåmuggost og litt god skinke (f.eks strandaskinke eller serrano) eller bacon hvis du vil ha litt ekstra saltsmak. Det er ikke nødvendig men kan være greit å tre et grillspys forsiktig gjennom for å holde det hele sammen underveis.

Legg indrefileten i en ildfast form og krydre litt, avslutt med en liten dæsj olivenolje. Den skal ha en kjernetemperatur på ca 72 grader, dette tar typisk ca 30-40minutter avhengig av størrelse på indrefileten.

Ferdig stekt hasselback indrefilet av svin

Etter at den er ferdig, la den hvile noen minutter så smakene får trukke tgodt inn før du deler den opp. Enkelt og godt!

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.