Hjemmelaget Calzone

Calzone-innbakt pizza er kjent for de fleste, og er en fin vri på den vanlige hjemmelagde pizzaen. I det store og hele er det jo bare en vanlig pizza som man bretter over . Jeg har «jukset litt» her og kjøpt en halvferdig pizzabunn, men for de som gidder er det jo selvsagt enda mer hjemmelaget med egenlaget bunn. Oppskriften her bør holde greit til 2 voksne som er sultne (bare sammenlign med en hjemmelaget pizza og antall personer)

Pizzabunn:
2 dl vann
25 g gjær
6 dl hvetemel
2 ss olje
litt salt
litt sukker

Bland det tørre, og tilsett olje og lunket vann. Vannet kan være varmere enn ved bruk av fersk gjær. Heves til dobbel størrelse.

Fyll etter smak, her er min variant:
4-500gram karbonadedeig
1 boks hermetiske tomater
1 hakket løk
1 finhakket hvitløksfedd
1 boks mais
1 liten hakket paprika
3-4 mellomstore sjampingjonger som hakkes
hvitost
krydder f.eks chilipulver, oregano,spisskummin etc etter smak

Ingredienser foto:karlingestumo

Slik gjør du:
Lag pizzabunnen, evt husk å ta den halvferdige TINE varianten ut av kjøleksapet før du begynner. Stek karbonadedeigen, når den er nesten helt ferdigstekt hiver du på resten av fyllet og krydrer litt underveis, dette varmes mens karbonadedeigen ferdigstekes. Del pizzabunnen i 2, legg på fyll (husk hvitosten!) og brett over. Klem sammen i kantene, evt bruk gaffel for å få det til å henge sammen. Stekes på ca 220grader i ca 12 minutter.

Fyllet godgjør seg i panna.. foto:karlingestumo

Ikke heeelt enkelt altså… foto:karlingestumo

Yummi Calzone foto:karlingestumo

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*