Hjemmelaget dressing med hvitløk til sjømat

Ingredienser hvitløksdressing foto:karlingestumo

Ingredienser hvitløksdressing foto:karlingestumo

Reker og krabbe er nydelig mat, enten som pålegg, alene eller som en del av salat for eksempel. Min favoritt er ferske reker på fersk loff eller enda bedre- pariserloff/baguette. Best av alt blir det med egen hvitløksdressing til, og denne er utrolig enkel og god! Du kan gjerne lage den på forhånd, flere dager i kjøleskap er ingen hindring-faktisk setter smaken seg enda bedre når den står litt i forkant! Jeg syns hvitløkssmaken med en liten hint av sitron står seg veldig godt til salt sjømat, særlig til reke. Den passer godt til krabbe også, men da bruker jeg mindre mengder av den siden krabbe ofte er litt mildere på smaken enn reke. (Dette varierer jo veldig, så prøv deg frem!) Jeg pleier lage denne enten i rømmeboksen dersom den er tom eller i en liten skål som er lett å pakke tett- greit at ikke hele kjøleskapet smaker hvitløk!

Dette trenger du-til 4+ personer:
Rømme/lettrømme 1/2 pakke
Majones 1/2 pakke
Hvitløk 1-2 fedd
Sitron eller lime evt sitron på flaske.

Slik gjør du:
Dette er VELDIg enkelt- bare bland sammen ingrediensene. Ikke bruk mye stron/lime- bare press noen få dråper og rør godt. Om du vil finhakke eller presse hvitløken betyr ikke så mye, men endel er jo litt redd for biter av hvitløk. Mengden hvitløk tilpasses selvsagt smak og behag, men denne dressingen skal ha en tydelig hvitløkssmak.

Jeg bruker den som smør... foto:karlingestumo

Jeg bruker den som smør… foto:karlingestumo

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*