Hjemmelaget rotmos

Rotmos er en fin avveksling fra vanlig potetmos, og sunnere også! Det finnes et utall varianter av denne og jeg skal ikke engang prøve på å fortelle hvilken som er «den rette», men bare presentere en enkel variant jeg er godt fornøyd med. Den passer veldig bra både som hovedtilbehør og sidetilbehør til det meste av kjøttretter, særlig til f.eks røkt mat og kjøtt med brun saus er denne veldig god. Har du rester av rotmosen kan denne fint brukes f.eks sammen med karbonader eller annet kjøttpålegg på brød eller baguette.

Du trenger (ca 3 porsjoner som hovedtilbehør):
300 gram poteter
300 gram kålrot
300 gram gulrøtter
ca 1 dl fløte
salt&pepper

(Man kan selvsagt variere på mengden av den enkelte ingrediens for å variere smaken- dette er ypperlig for å få brukt rester av grønnsaker eller for å bruke poteter mm som ikke kar «kokestørrelse»)

Potet,kålrot og gulrøtter. Foto:karlingestumo

Slik gjør du:
Del grønnsakene og potetene opp i terninger og kok dem ca 20 minutter til de er myke.

Terninger klar til koking Foto:karlingestumo
Hiv oppi en foodprocessor sammen med fløte og salt&pepper. (smak litt til med salt&pepper underveis). Kjør korte intervaller på mosen, den skal ikke bli for tynn/most men heller ikke ha store klumper. Dette er «hurtigvarianten» og mosing i panne/gryte foretrekkes av mange, selv om det tar noen minutter mer.

Klar til mosing Foto:karlingestumo

Serveres straks etter tilberedning, men kan også brukes kald, og passer som nevnt godt sammen med f.eks røkte pølser.

Rotmos og pølser Foto:karlingestumo


Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. 5 tips til de mindre pene |
  2. Lammebog med rotmos og hvit saus |

Leave a comment

Your email address will not be published.


*