Kjøtt

Løvbiff og stekte poteter

Kjøtt er ifølge Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund og Norsk Kjøtt skjelettmuskulatur og mellomgulv med tilhørende fett og bindevev. Kjøtt finnes i tusenvis av varierende typer og fasonger, men de mest vanlige kjøttsortene i Europa og Vesten er kjøtt fra storfe, svin og forskjellige typer fugler.

Både hvitt og rødt rent kjøtt inneholder lite fett og har begge et høyt innhold av en rekke livsnødvendige næringsstoffer. Fettinnhold og fettsyresammensetningen er imidlertid ulik i de to kjøttypene. Fettet i rødt kjøtt (kjøtt fra drøvtyggere som lam og storfe) har en større andel mettede fettsyrer enn fettet i hvitt kjøtt (fjørfe- og svinekjøtt). Derfor mener man at fettet i hvitt kjøtt har en gunstigere fettsyresammensetning enn rødt kjøtt. Kjøtt fra storfe, hest, småfe og svin kan i Norge ha maksimum 25% fett og 25% bindevev. Kjøtt fra fjørfe, kanin m.v. kan maksimalt ha 15% fett og 10% bindevev.

I disse kategoriene finner du våre gode oppskrifter:
LunchMiddagDessertDrikkeDiverse