Kolakaker til jul, enkelt og godt!

Kolakaker (altså ikke Colakaker ) er opprinnelig en svensk oppskrift-derav navnet, kola er karamell på svensk og det kjennes på smaken. Dette kalles ofte snipper i Norge, og er også veldigt likt brune pinner men brune pinner har kanel i seg- bruk da samme oppskriften men tilsett 1-2ts kanel.

Dette trenger du:
200gram smør (romtemperert!)
200gram sukker
300gram mel
2ts natron
2ss sirup
2ts vaniljesukker
1 egg (piskes lett)

Litt røring til så er deigen klar! Foto:Karl Inge S

Slik gjør du:
Rør smør og sukker godt sammen. Tilsett mel og resten av ingrediensene, bland det tørre sammen først. Rør godt sammen til en jevn fin deig.

Rull deigen til fingerpølser (6-8stk) legg 3-4 på en stekeplate på papir- her bommet jeg litt og lagde litt for tykke pølser som da smeltet sammen i ovnen. Ingen big deal men blir litt penere sluttresultat dersom man lager pølsene så tynne at de ikke flyter sammen i ovnen.

Gyldne, varme og beskjært! Foto:Karl Inge Stumo

Stekes på 180 grader midt i ovnen til de blir lett gylne, ca 10 minutter (følg med de siste minuttene!). Straks de er tatt ut av ovnen deles de på skrått mens de fortsatt er helt myke. Tips- en skarp pizzaskjærer fungerer brillefint, det fant jeg ut etter å ha tatt mesteparten med en stor skarp kniv… LA de bli kalde før du tar de av stekepapiret.

Dette blir deilige søte kaker, litt seige/myke som passer utmerket f.eks med kaffe eller kakao!

Kolakaker og kakao med krem, nydelig! Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Tips til julematen |

Leave a comment

Your email address will not be published.


*