Kyllingform med kryddersnabb

Denne oppskriften er i det store og hele en rip-off av Sjuves «kylling med chorizo». Endringene er ganske små, men jeg styrer unna den hele(!) hvitløken og har valgt en annen pølse, eller dvs jeg har egentlig valgt en kryddersalami- salchicha. Dette tar kort tid å lage, og den lange tiden i ovnen gir deg god tid til å rydde kjkkenet og dekke bordet-eller ta en øl og se litt tv mens du venter, alt etter hva du foretrekker…

Du trenger:
2 stk rødløk
vann
4 stk kyllinglår
0,5 kg potet
Krydderpølse som f.eks chorizo eller gjør som jeg, velg smakfull salami
2 stk hvitløksfedd
3 stk gulrøtter
salt og pepper
olje

Klar til innsats foto:karlingestumo

Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader så er den klar til du er ferdig med formen.
Del løkene i tynne skiver som du legger i bunnen av formen-OBS-du trenger en stor form, helst litt større enn en vanlig lasagneform! Skrell og del opp gulrøttene og legg dem sammen med løken før du heller oppi litt vann slik at det nesten dekker løk&gulrøtter. Hell over en skvett olje og krydre etter ønske-litt salt og pepper er ihvertfall ikke feil som en start.

Halvveis allerede… foto:karlingestumo

Del potetene i 2, og stek dem brune på snittsiden i pannen, når de er brunet legger du dem sammen med kyllinglårene i formen, før du avslutter med å dele opp pølsa/salamien og legge den innimellom/rundt i formen. Gi det ca 45 minutter på 180 grader i ovnen.

Klar for ovnen foto:kalr ingestumo

Ferdig kyllingmiddag foto:karlingestumo

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*