Lag 17.mai iskremen selv!

Bringebæris Foto:karlingestumo

Det nærmer seg 17.mai med stormskritt og selv med usikre værvarsler for det meste av landet er det en ting som er sikkert- det vil bli spis iskrem. Mye iskrem! Så hvorfor ikke lage den selv? Her er en enkel og kjapp oppskrift, som alle kan klare og som det er «umulig» å lage noe som ikke smaker godt med!

Du trenger:
1/3 l kremfløte
ca 150 gram frosne bær
1 ss melis (strøken)
1 ts vaniljesukker (kan droppes)

Slik gjør du-dette er enkleste beskrivelsen ever:
Hell alt oppi en foodprocessor-kjør på fullt ca 15-20 sekunder og voila-isen er klar! Når det er sagt- det må gjerne litt prøving og feiling til med mengder og fart/varighet på foodprocessoren, dette varierer jo litt. Uansett er det sånn at det blir jo ikke «dårlig»- blir isen litt myk smaker den like godt for det-og blir den VELDIG myk-hiv oppi litt melk og server som milkshake etter en runde til i processoren-fantastisk god milkshake!

1-2 iskrem! Foto:karlingestumo

Det sikreste er kanskje å gå for jordbær først som siste-men alle bær/frukter funker, og bland de gjerne! Min personlige favoritt er bananis-det krever litt forarbeid ved at en banan må deles opp i biter og fryses først-men småbiter fryses veldig fort forøvrig!

bananbiter til frysing Foto:karlingestumo

Det er greit å spare litt av bærene/frukten til pynt ved servering- bon appetitt og ha en fin 17.mai

bananis Foto:karlingestumo

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

3 Comments on Lag 17.mai iskremen selv!

  1. Celina - BloggFeber // 16. mai 2011 at 16:12 //

    Innlegget er lagt ut på BloggFeber. Bananis høres godt ut! =)

  2. veedr // 15. mai 2011 at 18:38 //

    Må ha egg, mye mer sukker og ekte vanilje om det skal bli is av det 🙂

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Matmoro - Side 7

Leave a comment

Your email address will not be published.


*