Oppskrift på enkle og gode hjemmelagde lunchkarbonader

Lunchkarbonader er et enkelt alternativ til de vanlige karbonadene- de har litt mer smak, og er også gode som middag, da med tilbehør som potetsalat eller potetmos for eksempel. Enkle å lage og man kan selvsagt lage vanlige karbonader paralellt underveis dersom man har noen (f.eks barn) som ikke vil ha karbonader med grønnsaker i. Enkel og god hverdagsmat!

Du trenger: (ca 6-8 stk, passer til 2 voksne 2 barn med tilbehør):
1 pakke kjøttdeig 1 pakke karbonadedeig 800gram totalt (evt 2 av en type, jeg liker en av hver)
1 egg
1 ss potetmel
1/2 løk
Salt&pepper
ca 200 gram amerikansk blanding (grønnsaker, du finner de i kjøledisken)
Alternativ med ekstra smak- kan sløyfes :
1 liten chili
1 fedd hvitløk

Slik gjør du:
Finhakk løk, hvitløk og chili, bland sammen med et egg og kna sammen med deigene-jeg foretrekker å bruke hendene! Litt potetmel for bedre «binding» er ikke dumt men det går uten også. Jeg foretrekker å blande dette godt sammen og så blande inn grønnsakene. Krydre litt forsiktig underveis. Formes til små «boller» og presses flate- de trenger litt steketid, eventuelt kan man steke de raskt på hver side og så gi dem ca 15-20 minutt i ovnen på 200grader avhengig av tykkelse.

lunchkarbonader

Smaker godt med for eksempel potetsalat, potetmos eller sammen med et speilegg på en brødskive. Mettende og god mat!

lunchkarbonade

Lunchkarbonader med potetsalat og litt salat Foto: Karl Inge S

Tips: Prøv de sammen med denne friske potetsalaten med chorizo

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*