Oppskrifter med Tefal Actifry

Tefal Actifry er litt kort sagt en «mini» varmluftsovn, som ved hjelp av varmluft, en rører og bittelitt olje gir enkel mat med betraktelig mindre fett/olje enn man vanligvis bruker-og bare en liten brøkdel av hva fritering krever….

Jeg har blitt veldig begeistret for min på kort tid, og legger her ut noen enkle favorittoppskrifter kom gjerne med tips i kommentarfeltet!

Jeg gjør for ordens skyld oppmerksom på at jeg har kjøpt min selv, og dette innlegget er ikke sponset.

Potetbåter Amandine
Vask potetene-med Amandine bør/kan en beholde skallet. Del potetene (middels str) i 4 slike at du får omtrent jevnstore potetbåter. Tørk av evt la dem ligge på et håndkle og tørke litt og legg dem oppi beholderen. Fyll måleskjeen etter mengde potet (mer om mengde i bruksanvisningen som medfølger) , og tilsett gjerne litt krydder-jeg liker litt salt og basilikum. Sett timeren til ca 26 minutter (her må man prøve/feil litt etter egen smak mtp skorpe osv) og vips-det går av seg selv. Du trenger ikke snu dem underveis, ikke endre for over/undervarme til varmluft eller noe-enkelt og greit. Godt tilbehør til det aller meste kjøtt, fugl og fisk. Varierer med krydderet, f.eks passer det godt med litt sterke chilikrydrete potetbåter til kylling! Ha gjerne noen gulrøtter du skreller og deler opp oppi samtidig.

Biff og potetbåter&gulrøtter fra Actifry Foto:Karl Inge S

Biff og potetbåter&gulrøtter fra Actifry Foto:Karl Inge S

Andre oppskrifter:
Pølser i Actifry

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*