Ovnsbakt pannekake

Pannekaker er utrolig godt, og denne varianten er både enkel og veldig god. Ikke minst sparer man seg den kjedelige jobben med å steke pannekaker en for en i stekepannen, og resultatet er også litt mer spennende å servere enn de vanlige pannekakene. Det finnes mange varianter av ovnsbakt pannekake, og den varianten jeg presenterer her er en veldig enkel og grunnleggende variant, mulighetene for variasjon er mange!

Du trenger:
4 egg
3 dl sammalt mel
1/2 ts bakepulver
5 dl melk
2 ss sukker
ca 200 gram bacon

Tilbehør(valgfritt):
Lønnesirup
Blåbær

Slik gjør du:
Rør sammen ingrediensene til pannekakerøren på vanlig måte og sett den i kjøleskapet minst en halvtime. Skjær opp baconet og legg dette i en ildfast form (f.eks en lasagneform) og sett i stkeovnen på ca 200 grader i 10 minutter.

Bacon på vei inn i ovnen foto:karlingestumo

Når baconet er klart tar du formen ut av ovnen og heller røren oppi-hell langsomt da blander baconet seg fint i røren.

Hell røren over baconet foto:karlingestumo

Sett inn i ovnen igjen og la stå ca 15-45 minutter på 200 grader-sjekk med en kniv eller kakepinne om den er ferdig (henger det bløt røre på kniven er den ikke klar). Stor form gir kort steketid, liten form gir lang steketid. Det kan være greit å bruke 2 lasagneformer dersom man vil ha maten klar litt raskt. Serveres varm, gjerne med lønnesirup og blåbær… kraftig og velsmakende mat som passer bra til lønsj eller lett middag.

Ovnsbakt pannekake foto:karlingestumo

Likte du denne oppskriften? Da setter jeg veldig stor pris på om du benytter en av knappene under til å dele den på f.eks Facebook eller Twitter 🙂

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

11 Comments on Ovnsbakt pannekake

  1. May Britt // 14. mars 2016 at 15:16 //

    Var voldsomt med 15-45 min da… Kan da ikke være SÅ stor forskjell I steketid når man følger en oppskrift?

  2. HAdde vært kjekkt med tilbakemelding på hvordan det ble 🙂

  3. Prøver å lage med rismelk og jyttemjøl siden vi må ha gluten og melkefritt her i huset. Blir spennende??takk for tips?

  4. 40 min høres veldig mye ut, men jeg ser at av og til går det 20-25 for meg også. Det jeg har sett er at formen er avgjørende, er formen litt liten tar det veldig lang tid for det i midten å bli klart, så jeg bruker en form som er stor i diameter for å unngå dette.

  5. Kjersti // 11. januar 2012 at 08:42 //

    Denne ble kjempegod, men min måtte stå i ovnen nærmere 40 minutter enn 15. I tilsvarende oppskrifter står det også 45 minutter…

  6. Så bra, og takk for tilbakemelding, det setter jeg stor pris på 🙂 Og så fint navn du har da gett 😉

  7. Karl-Inge Andersen // 3. januar 2012 at 21:05 //

    Dette falt i smak 😉

  8. Flott, håper du kommer med en tilbakemelding her 🙂

  9. Blir nydelig søndagslunsj i morgen 🙂

  10. Håper det faller i smak, gi gjerne tilbakemelding 🙂

  11. Hitman // 17. juni 2011 at 12:02 //

    Har min 2 år gamle datter i helgen, bacon og pannekaker kan jo ikke slå feil:-) Denne skal prøves! Takk for tips:-)

4 Trackbacks & Pingbacks

  1. Pannekaker med bacon | matmoro.no
  2. Enkel oppskrift bananpannekaker | matmoro.no
  3. 6 tips til påskemenyen |
  4. 7 oppskrifter med bacon for alle |

Leave a comment

Your email address will not be published.


*