Perfekt til tapas- bacondadler

Bacondadler er perfekt til tapas-men passer også som tilbehør til mange middager, på grillen selvsagt eller som litt kraftig snack! Enkelt og godt men en fin blanding av sødme fra dadlene og det salte baconet. Kan gjøres klart god tid i forveien så bare legger man det i ovnen/på grillen like før maten skal serveres, så det passer perfekt når man har flere retter samtidig.

Du trenger:
Bacon -jeg bruker stjernebacon til dette, enkel å dele og surre med
Dadler
Evt grillspyd el .lignende

Slik gjør du:
Ta steinene ut av dadlene derosm du ikke kjøper stenfrie. Del baconet i 2 (en baconstrimmel holder fint til 2 dadler) og surr rundt. Tre på grillspyd, tannpriker uten smak eller lignende. De kan også lages uten dette, men baconet har en tendens til å falle av når man løfter de da, tannpirker/grillspyd er enkelt og renslig.

Skal ha ca 12-15 minutter på ca 200 grader i stekeovn, litt mindre på god varme på grillen-når baconet er ferdig, er det klart til å serveres.

bacondadler

Bacondadler Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

1 Comment on Perfekt til tapas- bacondadler

  1. De bør steke minst det dobbelte….

Leave a comment

Your email address will not be published.


*