Slik lager du eggerøre

Eggerøre er «must» når man skal ha koldbord eller bare servere litt ekstra gode smørbrød. Det passer særlig bra til laks og skinkepålegg, men kan brukes til mye annet også. Det er enkelt og kjappt å lage-det er egentlig det samme som å lage omelett bare at man rører i pannen…

Dette trenger du
:
4 stk egg (holder da til ca 6-10 skiver avhengig av mengde på hver skive)
4 ss melk eller vann
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss hakket frisk gressløk (kan selvsagt droppes)

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene og rør sammen-skal ikke piskes altfor mye, bare akkurat blandes. Hiv litt margarin/stekesmør på pannen på litt over middels varme og hell på røren. La røren stivne litt før du begynner å røre litt forsiktig rundt-dette fortsetter du med til røren er passe «fast» og klar. OBS-dersom du bare trekker pannen av vil røren fortsette å stivne ganske lenge på pannen, så enten ta pannen av litt tidlig eller ta røren ut av pannen med en gang den er ferdig stekt.

Rør jevnt underveis… foto:karlingestumo

Ypperlig til f.eks selvfisket laks! foto:karlingestumo

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*