Spaghetti med kjøttpølse One Pot Pasta-style

Spaghetti med kjøttpølse One Pot Pasta-style

Da har jeg laget enda en versjon av One Pot Pasta-det er og blir genialt-enkelt, kjappt og pastaen blir så god når den får ligge og trekke til seg mer enn bare vann mens den koker!

Du trenger (2 voksne):
Ca 200 gram spaghetti
ca 4 dl vann (ha litt klart ved siden av i tilfelle det blir tørt)
1 ts olivenolje
ca 12-15 cherrytomater
1 fedd hvitløk
1/4 vanlig løk
Litt fersk basilikum (kan erstattes med litt krydder om man ikke har)
ca 300-400 gram kjøttpølse/middagspølse

One Pot Pasta

Ingredienser Foto: Karl Inge S

Slik lager du det:
Her er jo det geniale-det er faktisk så enkelt:
Legg pastaen i gryta, fyll på med vannet. Legg oppi resten av ingrediensene- tomater og løk skal grovhakkes, hvitløken finhakkes-men dersom du ikke vil ha så mye hvitløkssmak kan du legge den oppi hel og ta en ut før servering.

Sett på kok, skru ned når vannet koker (men det skal boble litt, ikke bare trekke). La koke ca 10 minutter som anvist for pastaen-uten lokk, rør litt med 2-3 minutts mellomrom underveis. På slutten av koketiden kan du røre litt mer for å få fordelt tomatsausen godt.

One Pot Pasta før koking Foto: Karl Inge S

Det er ferdig når gryta er nesten helt tom for væske, det skal bare være bittelitt saus igjen sammen med spaghettien. Server gjerne med litt salat til, og det er absolutt ikke feil å strø over bittelitt revet parmesan heller…

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.