Stekt makrell

makrell

Sommermakrell, nydelig mat og fin sportsfisk

Stekt makrell er utrolig godt-og makrell er fet og sunn fisk også! Det smaker aller best med egenfisket helt fersk småmakrell(pir) om sommeren/høsten, men er godt året rundt. Veldig enkelt og raskt å lage til er det også.

Jeg foretrekker å bruke benfrie fileter men det avgjør man selvsagt selv-det kan være litt vanskelig med de minste sommermakrellene å filetere bort alle ben uten at det går med for mye av fileten.

Dette trenger du til 2 personer:
2 småmakrell
8 nypoteter/mandelpoteter
Kesam/rømme
mel
Salt&pepper

Du kan også lage en frisk og enkel agurksalat til

Slik gjør du:
Sett potetene på kok- nypoteter og mandelpoteter trenger ikke mye koketid, obs obs! Ta et par spiseskjeer mel og ha oppi en liten plastpose sammen med en knivtupp med salt og pepper. (Krydring er og blir en individuell sak, så prøv deg litt frem). Legg filetene oppi posen og vend og snu på den til filetene er dekket av melblandingen. Varm litt smør i pannen (god varme) og stek filetene-begynn med skinnsiden og stek nesten helt igjennom (ca 3-4 minutter)-vend filetene og gi de 1-2minutt på andre siden. Fisken skal være godt stekt men ikke svidd-mange liker fisken mindre stekt enn meg, da reduserer man selvsgat bare steketiden etter eget ønske.

Serveres med kesam eller rømme, rykende fersk en sommerdag-gjerne på terrassen. En av sommerens store gleder!

agurksalat

Stekt makrell med agurksalat Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on Stekt makrell

  1. Ja helt sant, tenk at de kastet breiflabb og steinbit…uff.

  2. Steikt makrell med nypoteter, rømme og agurksalat er gode barndomsminner og den ultimate sommarmaten:o)
    For meg var lysing eit nytt og spennande fiskeslag som viste seg å vere utruleg velsmakande:o)
    Det er mange fisk som har blitt betrakta som ufisk pga utsjånaden…bl.a både steinbit og breiflabb….I mitt barndoms paradis studerte vi mang ein breiflabb som vart skylt opp i fjøresteinane etter at fiskarane hadde heve ufisken ut av garna sine. Det er nesten trist å tenke på all den gode maten som berre låg der til forråtnelse *sukk*

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Makrellen er kommet! | Fiskemoro
  2. Anonym

Leave a comment

Your email address will not be published.


*