Stekt ris med scampi-enkelt og godt

Stekt ris er noe de fleste kjenner fra asiatisk mat-og det er både enkelt og godt! Ikke minst er det en flott mulighet til å bruke rester av ris. Her må det dog påpekes at kokt ris er ekstremt følsomt for rett oppbevaring-den må IKKE lagres ved romtemperatur-les mer her: kokt ris i romtemperatur

Personlig hiver jeg risrestene i kjøleskapet etter få minutter og har de ikke lenger der enn til neste dag-litt overdrevet kanskje men best å være på den trygge siden… Når det er sagt er dette både genailt og godt-og så enkelt å titilpasse hvor mye rester/middagsgjester man har.

Du trenger:
Ris
Egg
Grønnsaker (Amerikansk blanding er knall)
Scampi (ferdigkokte ikke fryste)

Mengdene tilpasses antall personer, grovt regnet ca 1 pose ris til 2.personer, et egg pr.person og ca 150 gram scampi pr.person

Slik gjør du:
Grønnsaksblandingen tines, evt gis et kort oppkok. Rør eggene kjappt sammen-hiv de på stekepannen og lag eggerøre. Når den er klar dytter du den til siden og legger oppi risen.

Rør dem kjappt sammen-så hiver du oppi grønnsakene og rører dem inn før du avslutter med å blande oppi scampiene og lar dem få 2-3 minutter. Enkelt og greit. Saus kan man bruke litt av, f.eks litt soyasaus men vær obs på at det er en salt saus og scampiene er også salte.

Stekt ris m/scampi Foto: KIS

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*