Svensk godmiddag- Flyvende Jacob

Flyvende Jacob er en oppskrift som kommer fra en svenske ved navn Jacobsson. Som drev med flyfrakt. Hvor han fikk ideen fra kan man dog undres på, for det er en nokså sær «blandingsrett» dette her-men den funker. Jeg har nå laget den noen ganger og den er god, enkel og lett å kombinere med forskjellig tilbehør. Barn liker den også så bare man er litt obs på chilisausmengden til de minste er dette topp middag for hele familien. Kjappt går det også, og har man dårlig tid etter jobb-og det har man jo iblant- kan man erstatte kyllingen med grillet kylling som man bare rensker for kjøtt så sparer man litt tid. Uansett er det under en time fra start til ferdig middag her og ikke særlig mange ingredienser å handle heller. Jeg har etter å ha prøvd noen ganger valgt å ikke ha bacon i retten, men for de som vil ha det- stek baconet og ha det i formen sammen med det andre rett og slett. Det er alltid litt vanskelig med mengder- jeg selv f.eks spiser oftest alene det som normalt beregnes for 2 vksne, men oppskriften her skal holde til 2 voksne og et barn sålenge ingen av de har appetitt voldsomt utover det vanlige.

Du trenger (2 voksen 1 barn):
ca 5-600 gram kyllingfilet (evt 1-1.5 grillet kylling)
3-4dl fløte (matfløte i 3dl pakke er topp)
ca 1 dl chilisaus f.eks vanlig «sweet chili»
2 bananer
1 håndfull (ca 1 dl) peanøtter
Tilbehør- jeg anbefaler ris og salat og ha gjerne litt chilisaus ved siden av for de som vil ha litt ekstra snert.

Ingredienser Flyvende Jacob Foto: Karl Inge S

Ingredienser Flyvende Jacob Foto: Karl Inge S

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200grader. Skjær kyllingen i strimler og stek den i panne(evt rensk den ferdige grillkyllingen) og del opp bananene i skiver som er ca 0.5 cm tykke. Legg kyllingen i bunn på en ildfast form (f.eks en lasagneform) og legg over bananene. Rør fløten sammen med chilisausen og hell blandingen over kyllingen og bananene. Strø over peanøttene. Sett formen i ovnen og begynn med tilbehøret- ris og salat passer ypperlig! Gi det ca 25 minutter i ovnen, jeg liker å røre litt i formen omtrent halvveis men det er ikke nødvendig.

Flyvende Jacob klar for ovnen Foto:Karl Inge S

Flyvende Jacob klar for ovnen Foto:Karl Inge S

Enkelt, godt og raskt-så mye bedre blir det ikke- God Appetitt!

Flyvende Jacob Foto:Karl Inge S

Flyvende Jacob Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*