Tzatziki salat

Tzatziki Foto:Karl Inge S

Tzatziki Foto:Karl Inge S

Tzatziki er en utrolig god og enkel gresk salat/dressing, som jeg mistenker hadde vært mer populær i Norge hadde ikke navnet vært så vanskelig å stave…. Den har en frisk og god smak, passer til det meste og du lager den på 10 minutter. Den passer for eksempel meget godt til all grillmat, til kylling (særlig grillet) og som tilbehør til det meste av kjøttretter som koteletter eller biff. Det finnes mange varianter av denne og det er ikke lett å finne den «opprinnelige» greske oppskriften men her er ihvertfall en variant jeg liker veldig godt. Du kan gjerne bruke denne som dip også, til både brød og grønnsaker!

Du trenger (dette er nok til minst 2-3 personer avhengig av tilbehør/mat ellers):
0.5l Yoghurt naturell (noen bruker en boks rømme istedet, da blir den litt fyldigere)
1 liten slangeagurk (vanlig agurk)
3 hvitløksfedd
1 ss olivenolje (kan droppes)
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Slik gjør du:
Rasp agurken og finhakk hvitløken. Agurken kan med fordeles pakkes i et håndkle som du klemmer over vasken for å bli kvitt endel av vannet i den, agurk er 90% vann… Bland youghurt,agurk og olje mens du rører forsiktig. Smak til med hvitløken og krydderet. La den stå en time eller mer i kjøleskap (den kan fint stå til dagen etterpå med plast over eller i boks.)


Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Kylling bacondadler og potetbåter rett fra stekeovn |

Leave a comment

Your email address will not be published.


*