5 strømpris vennlige middagstips

Med strømpriser somn har tatt helt av nå så har jeg gått gjennom oppskriftene mine og funnet frem 5 middagstips som ikke krever altfor mye strøm- og med alt for mye har jeg satt en grense på ca 2kwt omtrent 10-15kr dersom man lager middagen på det dyreste etter jobb-som jo mange gjør…

1. Blåskjell dampet i øl
Oppskriften her er mer en lønsj-variant med loff men det er godt innafor 2kwt om man lager pasta til også og har blåskjell til middag. Blåskjell er gode nå på vinteren og prisen er blitt mye lavere de siste årene. Blåskjell for ca 70kr, pasta for en tikroning og loitt krydder/fløte feks.. middag til 2 for under 100kr inkl strøm!

2. Pølsegryte
Denne er «dobbelt» økonomisk, ikke bare er den forsiktig med strømbruken (her er vi godt under 1kwt) men den er også billig i innkjøp og metter mange- litt avhengig av hva man hiver oppi og tilbehøret kan man på en slik gryte fint klare middag til 4 personer for ca 100kr inkludert strømbruken.

Ingredienser

3. One Pot PAsta Spaghetti med pølse
Denne er både enkel, rask og billig- lite oppvask og middag til 2 personer for ca 50-75kroner litt avhengig av hvilke pølser man velger og hva man ellers hiver oppi.

4. Wok med kylling og honningsaus
Denne er veldig god og passer også fint til å bruke litt rester av grønnsaker-eller kylling… rundt 100kr for middag for 2 her.

5. Kokt torsk med løksmør
Nå er jo torsk i butikk dyrt så dersom man ikke fisker selv kan man med fordel bytte med annen god fisk av samme «type» som f.eks lyr eller sei som jo har en helt annen pris. Her er prisen alt fra 50kr for middag for 2 dersom man har fisket selv fra brygga eller et par hundre dersom man må kjøpe på fiskebutikken…. Jeg anbefaler denne med sei dersom man ikke fisker selv, da har man middag for 2 her for ca 150kr…og dette er søndagsmiddag!

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.