6 tips til påskemenyen
Påsken er ferie-og for min del også en god del spising. Sjokolade og god mat hører til påsken! her har jeg satt sammen noen tips til påskematen-og et lite tips til nistematen også! Mange går tross alt på tur i påsken utenom all innekosen også, både med og uten ski på bena!
FROKOST
Frokost i påsken er deilig-man har god tid og kan lage litt mer solid frokost enn man pleier. Her er 2 gode tips som sikrer en vellykket frokost med familie eller venner:
1. Engelsk frokost- dette er klassikeren blant frokoster. Enkelt, godt og mektig-fin staret på dagen når man skal ut på tur litt senere på dagen! Oppskrift/beskrivelse her
2.Pandorato – dette er en italiensk variant av det vi ofte kaller «arme riddere» – det er enkelt, veldig godt og akkurat passe uvanlig til at det imponerer litt! Oppskrift her
LUNCH/LØNSJ
Hos meg er det av og til litt flytende overgang mellom frokost og løsnj-egentlig spiser jeg ofte en stor frokost med lønsjpreg som jeg lever på helt til middag….
3. Omelett- egg hører påsken til, og hva er vel lettere og bedre da enn en god og enkel omelett- omelett kan varieres i det uendelige, her er min favoritt, omelett med serranoskinke
4. Ovnsbakt pannekake- mer mat med egg, og bedre mat enn pannekaker med blåbær og/eller lønnesirup til lønsj får man ikke-og barna elsker det! Min favoritt er en ovnsbakt variant-den sparer MYE kjøkkentid og er mektig og god på smak! Oppskrift her- anbefaler å bruke 2 former for kortere tid i ovnen.
MIDDAG
Bortsett fra det obligatoriske lammet er det ikke så mange klare valg til påskemiddag-hvorfor ikke prøve noe litt sterkt og eksotisk til middag i påsken?
5. Burrito- for de som liker mex-tex men som er litt lei av Taco! Enkelt, godt og raskt å lage, beskrivelse og oppskrift her
6. Chiligryte- en litt mer spennende gryterett enn posevariantene, uten at det tar halve dagen på kjøkkenet med innkoking og hakking av grønnsaker. Dersom man har barn kan det med fordel deles i to gryter hvorav den ene lages uten/med lite chili. Oppskrift og fremgangsmåte her
BONUSTIPS TIL NISTEMATEN
Mange-inkludert meg selv synes at pølser er den optimale nistematen- det er enkelt, varmt og alle liker pølser! Det mange gjør er at de bruker en mat-termos for å koke/varme pølsene. Det er litt variasjoner på om man varmer pølsene først osv men slik gjør jeg det- kok opp vann-ha pølsene i termosen og hell over vann til det er nesten fullt. Så kommer trikset- hiv oppi en terning med buljong! Pølsebuljong er supert, men en vanlig «kjøttbuljong» fungerer også fint. Denne tilsetter smak og salt i kokevannet slik at pølsene ikke taper så mye smak når de ligger en stund i termosen før de blir spist!
Ha en god påske alle sammen 🙂
PS: Skal du ha noe godt i glasset i påsken-her er åpningstidene for ølsalget i påsken
Leave a comment