Amerikanske pannekaker enkel og god oppskrift
Amerikanske pannekaker er er fin avveksling fra de vanlige norske pannekakene. Mens vanlige pannekaker ofte er frokost eller lønsj, er den amerikanske varianten ofte brukt som dessert-men den funker fint til det meste egentlig. De er litt mektigere enn vanlige pannekaker og kombineres ofte med søtt tilbehør som lønnesirup, krem, syltetøy eller sirup.
Du trenger (ca 8-12 pannekaker, dessert til 3-4 stkpersoner):
50 gram smør (F.eks TINE ekte smør)
2.5 dl helmelk eller lettmelk
2 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ss sukker
Slik gjør du:
Bland det tørre i en bolle. Smelt smøret-når smøret er smeltet bland det med eggene og rør inn melken. Smøret kan godt avkjøle bittelitt før du blander oppi egg og melk, men skal ikke bli kaldt og begynne å stivne. Bland væsken jevnt inn i det tørre, rør hele veien-du skal få en jevn røre uten klumper. La røren stå og svelle i et kavrter eller litt mer, det er viktig.
Pannekakene stekes på middels varme-husk at disse skal være litt mindre enn vanlige pannekaker og de blir tykkere så ikke bruk for mye røre.
Serveres varme med godt tilbehør, gjerne i en stabel!
det så godt ut 😀
Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! 🙂
Vi får prøve denne 🙂
mvh
Peter