Anbefaling: Entrecote fra TT Meat

Test av Entrocote fra TT Meat

TT Meat i Stavanger er noe så unorsk som en leverandør at utvalgte høykvalitets kjøttstykker-og de selger kun via Facebook!
TT Meat på Facebook her

De startet opp våren 2018- jeg kjenner ikke detaljene altfor godt men kort sagt velger de seg ut det beste kjøttet de får tak i fra lokale slaktere. Kjøttet selges som nevnt via Facebook og i solide størrelser. Jeg har sett noen bilder på Facebook i sommer og har fundert litt på hvordan jeg skulle få testet dette-jeg var derfor ikke vond å be når en venn lurte på om jeg ville hive meg med på hans bestilling! (For ordens skyld-jeg er vanlig kunde, dette er ikke sponset/reklame)

1kg Entrecote ble bestilt og det var nokså åpenbart allerede når jeg fikk pakken i hendene at dette var noe annet enn billigbiff fra kjøledisken…fantastisk marmorering! Litt planlegging og søndagen var jeg klar for testing- riktignok med litt «handikap» da jeg ikke kunne lage hele stykket-og været innbød ikke til grilling. Heldigvis fulgte det med «bruksanvisning» med kjøttet og jeg fulgte denne nærmes slavisk- kun salt som krydder……

entrecote

Klar til steking, krydret med Himalayasalt Foto: Matmoro.no

…etterfulgt av hard steking på begge sider etterfulgt av hvile….

tt meat entrecote

Mans er på fettmarmoreringen at dette blir bra… Foto: Matmoro.no

Som tilbehør gjorde jeg det enkelt-gode poteter og ferske gulrøtter fra Jæren (passende nok) og Bernaisesaus-og sausen var igrunn mest for potetene bare så det er sagt. Jeg slet litt med å finne tempen i stykket ettersom jeg hadde delt til en biff på ca 250gram men litt bifferfaring har man da og når det andre var klart tok jeg sjansen på å skjære opp biffen og….. La meg si det sånn-det var ikke mye behov for saus nei…saftig og velsmakende, masse god smak fra fettet og fettkanten…det var snop! En fantastisk biffopplevelse (som bildene mine her overhodet ikke yter rettferdighet) og jeg skal bestille mer neste anledning-da tror jeg at jeg skal prøve Picanha!

entrecote

Entrecotemiddag excellente… Foto: Matmoro.no

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.