Anbefaling: På Kornet Gastropub Stavanger

«På Kornet» ligger sentralt i «skjæringen» mellom kaien og Fargegata i Stavanger, på hjørnet av Best Western Victoria Hotell. Litt anonym kan den være fra utsiden, men døra på hjørnet skjuler gode opplevelser med både mat og drikke. «På Kornet» er en såkalt gastropub, og enkelt sagt fokuserer de både på å servere mat og drikke av høy kvalitet. Det er forsåvidt lett å si-utfordringen er selvsagt å faktisk klare å levere på begge områder-og det gjør de «På Kornet» etter min mening!

La meg begynne med det som først dro meg inn -ølet! Stavanger er blitt en ølby (i norsk målestokk ihvertfall) og hos «På Kornet» har de et av byens beste utvalg- og vel så viktig som et høyt antall flaske rog tappekraner (20 tappekraner er fortsatt meget bra i norsk målestokk) er viljen til å stadig få inn nye øl, og også dette med å innimellom få tak i noe litt sjeldent- gull verdt for oss ølnerder! Du kan lese litt mer om et «ølbesøk» på «På Kornet» i en link under denne artikkelen. Like viktig som det gode utvalget i øl er forøvrig at betjeningen har gode kunnskaper om øl-og derfor kan anbefale rett øl om det er for fukting av ganen-eller til måltidet.

Tap-listen på «På Kornet» Foto: Beerangler.no

Så over til maten- menyen er nokså kort, noe jeg egentlig har sans for. Det betyr ofta høyt «tempo på varene» så man får ferske råvarer samtidig som man blir mindre avhengig av å treffe «rette retten». Menyen er ikke statisk men sålenge jeg har besøkt stedet har de hatt både fisk og kjøtt som alternativ til hovedrett og da er jeg fornøyd, 3-4 hovedretter å velge i er nok for meg. De har selvsagt også mulighet for flerretters meny, og man kan kombinere med småretter. Hovedinntrykket mitt er at rettene er solid gjennomført uten mye «fiksfakserier»-men med små nyanser/spennende detaljer som hever måltidene, blant annet hadde min siste hovedrett der (oksebryst) frisk limesyltet rødkål og et dryss av cashewnøtter som virkelig satte prikken over den berømte ièn. Delikat presentasjon av middagene er det også, både med farge, form og mengde.

MENY PÅ KORNET

(Bilder tatt med mobiltelefon gjenspeiler ikke virkeligheten dessverre)

Oksebryst med pepper-teriyaki, søtpotetpure, limesyltet rødkål og cashewnøtter Foto: Matmoro.no

Dessertene følger samme mønster som hovedrettene- enkle, med detaljer som hever de godt overgjennomsnittet og tiltalende presentert. Sandwich-isen er forøvrig KNALL sammen med en pastry-stout, spør de i baren om de har en som passer (det har de høyst sannsynlig).

Sandwich-is Foto: Matmoro.no

Det jeg har benyttet meg mest av her er «barmenyen» om jeg kan kalle det det- nattmaten. Smårettene. Fingermaten. Kjært barn har mange barn og dette er meg kjært. Enkelt, godt og variert-egen meny ved siden av baren:

Jeg har prøvd mye her, men vender stadig tilbake til Chorizo slideren….veldig gode, ujålete og akkurat det jeg trenger etter en kveld med ølsmaking. Liker du sterk mat anbefaler jeg de koreanske kyllingvingene- litt eksotiske, veldig sterke og aldeles fantastiske-men ikke spis de rett før du skal på ølsmaking 😉

Koreanske kyllingvinger-og sjakk kan skimtes her Foto: Fotografen nekte å akseptere å ha tatt et så dårligt bilde av så god mat

Kort sagt er «På Kornet» plassen for deg som liker godt øl og god mat, og hvis du ikke liker noen av delene aner jeg egentlig ikke hvorfor du leser dette i det hele tatt- stikk innom og sjekk selv!

På Kornet:
Hjemmeside
Facebook
Untappd
Ølbesøk på «På Kornet»

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.