Arabisk gryte -enkel og god hverdagsmat
Dette er en frisk og god gryterett som passer til hverdagsmat også siden den ikke trenger mer enn ca 30 minutt koketid! Få ingredienser har den også, så her får man en middag som både er enkel, rimelig og god! Med rett bruk av krydder og løk passer denne også fint til barn, selv om de minste kanskje syns den er litt sterk.
Du trenger (4-5 porsjoner):
500 gram karbonadedeig
ca 1 kg poteter
2-3 ss tomatpure
1 buljongterning
0.5l vann
1 stor løk
1-2 fedd hvitløk
Krydder (salt, pepper, spisskummin, oregano…prøv deg frem!)
Tilbehør- jeg anbefaler en enkel salat og gjerne baguette
Rømme (kan droppes, men jeg synes det er godt med en dæsj frisk rømme på en sterk gryterett)
Slik gjør du:
Skrell og skiv opp potetene og løken-finhakk hvitløken. Stek karbonadeigen. Legg lagvis i gryte- kjøtt-potet-løk, gjenta til du har brukt opp alt.
Varm opp vannet og rør ut buljong og tomatpure-hell over.
Sett på stekeplaten og la småputre ca 30 minutt til potetene er møre. Serveres rykende varmt, gjerne med litt godt tilbehør og en dæsj rømme som motvekt til gryta.
Leave a comment