Baconmuffins variant med speilegg

Baconmuffins (eller bacon muffins som google kaller det) er noe som har sirkulert hyppig på instagram, pinterest og FB i det siste. Jeg er ikke den kjappeste til å fange opp slike trendy «nye retter» men denne hadde jeg ikke unngått uansett. Det er altså baconmuffins. Bacon. I form av muffins. Vi er liksom veldig godt igang der, er vi ikke? Baconmuffins altså. Det finnes -til tross for at dette er uhyre enkle saker- flere varianter av dette. De aller enkleste har bacon og egg- de mer kompliserte (i den grad man kan kalle dette komplisert) har flere ingredienser. Denne varianten er av de litt mer krevende, ettersom man skal beholde egget «helt»-men det ser da også hakket hvassere ut spør du meg!

Du trenger pr.muffin (vil anslå at 2 muffins holder pr.person):
1 egg
bacon (ikke for tykkt og litt langt, f.eks stjernebacon)
litt revet ost
Loff (tynne skiver!)

Ingredienser baconmuffin Foto: Karl inge S

Ingredienser baconmuffin Foto: Karl inge S

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader. Finn frem muffinsform (jeg har brukt muffinsbrett men det bør gå i papir også) -smør formen litt forsiktig. Legg en tynn skive loff nederst i formen. Stek baconet litt-ca 2 min så det er «halvferdig» og legg det i sirkel i formen. Fyll oppi med litt revet ost.

Nå mangler bare speilegget Foto:Karl Inge S

Nå mangler bare speilegget Foto:Karl Inge S

Nå tar du egget og kakker det forsiktig-jeg bruker en kniv- og tøm det forsiktig opp i formen. Så skal det gis ca 12-15 minutter i ovnen, litt etter hvor godt stekt man vil ha egget.

baconmuffin

Baconmuffin Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 7 oppskrifter med bacon for alle |

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.