Baconsurret breiflabb med bakte amandinepoteter og løksmør

Breiflabb er en fantastisk fisk, selv om den kanskje ikke sto helt fremst i køen når utseendet ble delt ut. Strengt tatt glemte den nok heile greia, og det er nok mye av årsaken til at den tidligere ble sett på som en ufisk som ble kastet uti igjen. De tidene er det heldigvis slutt på, selv om det er litt trist at den har havnet i motsatt ende av skalaen-priser på 200-300kr/kg er vanlig…. Denne middagen er enkel og rask- tilbehøret og saus kan man selvsagt sjonglere mye med-jeg har valgt enkle bakte amandinepoteter her, og løksmør. Løksmør synes jeg passer generelt godt til hvitfisk, særlig bakt eller kokt sådan. Denne middagen står på bordet innen en time etter at man begynner, og det inkluderer steketiden i ovn!

Du trenger:
Breiflabb ca 150-200gram pr. voksen
Amadinepoteter eller lignende «melne» poteter
Bacon (gjerne stjernebacon eller lignende som er lett å snurre rundt fisken)
Meierismør
Løk (rødløk, sjalottløk eller vanlig-alt fungerer!)
Olivenolje
Krydder (hovedsaklig salt/pepper)
Tannpirkere

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. begynn med potetene, de trenger lengst tid. Vask potetene (skallet skal spises!) og del dem i to. Tørk av dem og legg dem i en form med littegranne salt i bunnen. Ha en dæsj olivenolje over, og littegranne pepper. Bruk gjerne litt andre krydder også om man ønsker mer smak på potetene. Nå går potetene i ovnen, de skal ha ca 30-40 minutter avhengig av størrelse.

Potetene er klare for ovnen Foto:Karl Inge Stumo

Potetene er klare for ovnen Foto:Karl Inge Stumo

Legg en liten klatt meierismør i en stekepanne og sett på medium varme. Nå er det fiskens tur-dersom den ikke er delt inn i passende stykker på, del den opp i omtrent porsjonsstørrelser. Rull baconet rundt, fest med tannpirkere, greit å planlegge snurringen slik at tannpirkerne havner på sidene. Nå er pannen klar, gi baconfisken en liten runde (1-2min) på hver side slik at baconet akkurat blir littegranne stekt. Nå skal potetene ha stått i ovnen ca 15min så nå setter du inn fisken også. Fisken skal ha ca 15-20 minutter, avhengig av tykkelse/størrelse på porsjonene og hvordan man liker den tilberedt. 20 minutter bør holde også for de som freaker ut om fisken ikke er helt «gjennomkokt».

Bacon og fisk klar for ovnen Fot:Karl Inge Stumo

Bacon og fisk klar for ovnen Fot:Karl Inge Stumo

Når fisken nærmer seg ferdig tar man en liten gryte og legger oppi en solid dæsj meierismør-sett på middels varme. Når smøret er nesten helt smeltet, ha oppi løk etter ønske, men det skal smake løk! Nå er det på tide å ta ut fisken-la den hvile et par minutter på benken mens potetene sjekkes- mangler de noen minutter får de det mens fisken hviler i baconposen sin imens.

Serveres med andakt og en liten takknemlig tanke til en fisk som er så stygg at våre forfedre ikke ville ta i den engang…

Baconsurret breiflabb med bakte poteter og løksmør Foto:Karl Inge S

Baconsurret breiflabb med bakte poteter og løksmør Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Ukemeny fra Matmoro

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.