Baconsurret brosme med ertepure og søtpotet

Brosme er en nydelig matfisk- den lever oftest på dypt vann, gjerne i samme områder som lange og når man først får de er de gjerne på flere kilo. De er litt kiknkige å rense- skinnet er seigt og litt vanskelig å få vekk, men når jobben er gjort sitter man med nydelig delikat fast hvitt fiskekjøtt!

Du trenger:
ca 200 gram brosme pr.person (ferdigrenset,ren filet)
1-2 søtpotet pr.person (avhengig av str)
Bacon
Frosne erter
Smør
smør&løk til løksmør

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader. Skrell søtpotetene og del dem opp i skiver som er ca 2cm tykke og legg de på bakepapir i ovnen. Rull brosmefiletene inn i bacon. Optimalt så er de ca 3-4cm tykke, steketiden må tilpasses noe etter tykkelsen. Etter ca 20-25 minutter snur du søtpotetbitene og setter inn en ildfast form med brosmen samtidig. Sett en liten kjele med vann på kok og kok opp vann, samtidig som du setter en liten smørgryte (eller liten kjele) på medium varme med en stor klump skikkelig smør i. Del en løk i store biter.

Når vannet koker, hiv oppi ertene og la de få et oppkok. Når de er varme, kjør dem i en stavmikser eller blender med en klump smør evt en skvett fløte. Legg løkbitene i smøret som smelter når alt smøret er nesten smeltet, skru ned varmen så det holder seg varmt men ikke blir brent.

Nå har søtpotetene hatt ca 40-45 minutter i ovnen og fisken ca 20 minutter (brosme trenger etter min mening litt mer tid i ovn enn f.eks torsk) og da er det på tide å ta ut. Server straks og bruk løksmøret som saus. Baconet gir en fin saltsmak til det hvite fiskekjøttet og ertepureen og søtpotene er glimrende tilbehør.

Baconsurret brosme med ertepure og søtpotet Foto:Karl inge S

Baconsurret brosme med ertepure og søtpotet Foto:Karl inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.