Baconsurret kyllingbryst med søtpotetmos og bakte gulrøtter med sitron

Etter å ha sett stadig flere oppskrifter med søtpotetmos og søtpotetpure i det siste fant jeg ut at jeg måtte prøve selv. Jeg benyttet anledningen til å hive med en gammel kjenning-det baconsurrede kyllingbrystet. Som «ekstra» tilbehør prøvde jeg en frisk gulrotvariant-jeg liker gulrøtter, men man blir litt lei den kokte varianten etterhvert…

Du trenger til 2 voksne:
2 kyllingbryst
Bacon
4 søtpoteter
3-4 gulrøtter
1 sitron
Smør
Matfløte
Olje
Krydder (pepper og spisskummin)

Sett ovnen på 180 grader-så begynner du:

Kyllingen:
Brun brystene kjappt på hver side i stekepannen. Pakk dem inn i bacon -og det er lov, ja jeg oppmuntrer faktisk til det- å stikke littegranne ost innimellom der også! Legg dem i en ildfast form.

Gulrøttene:
Vask gulrøttene godt-jeg foretrekker å ikke skrelle dem, mye av smaken og næringsstoffene sitter i skallet. Legg dem i en ildfast form, del en sitron i to og klem litt sitronsaft over gulrøttene. Krydre med litt spisskummin (cumin) og pepper. Avslutt med en liten dæsj olje over.
Sett kyllingen og gulrøttene i ovnen, de skal ha ca 25-30 minutter. Store gulrøtter må ha 30-40minutter ellers blir de harde-de er gode da og men det kan være greit å dele dem i to dersom de skal bli litt myke på samme tid som kyllingen bruker på å bli ferdig. Det er viktig med sitron og spisskummin i denne kombinasjonen, ellers blir det veldig likt med søtpotetene / gulrøttene.

Gulrøttene er klare for ovnen Foto:Karl Inge S

Gulrøttene er klare for ovnen Foto:Karl Inge S

Søtpotetmosen:
Denne lages som en vanlig potetmos- skrell søtpotetene, del dem i terninger/biter og kok dem møre. Dette tar typisk ca 10-15 minutter avhengig av oppdelingen. Når de er møre slår du av vannet-jeg liker å ha de i gryta igjen slik at siste rest av vann fordamper. Ha oppi ca 3ss smør og en slant fløte (ca 0.5-1dl). Krydre med litt pepper-ikke for mye, smak heller til etter stamping. Stamp/mos søtpotene sammen med fløten og smøret, det er ikke nødvendig å finstampe det, det er bare godt med litt konsistens på mosen.

Søte poteter klar til mosing Foto: Karl Inge S

Søte poteter klar til mosing Foto: Karl Inge S

Dette skal nå være ferdig omtrent samtidig, dvs ca 25-30min etter at gulrøttene og kyllingen ble satt i ovnen. Den søte potetmosen passer godt til salt «kyllingbacon», og spisskumminen og sitronen på gulrøttene er godt ved siden av de to hovedingrediensene. Forøvrig står kyllingen og mosen seg fint alene om man vil forenkle denne litt.

Baconsurret kylling, søtpotetmos og bakte gulrøtter Foto: Karl Inge S

Baconsurret kylling, søtpotetmos og bakte gulrøtter Foto: Karl Inge S

Baconsurret kylling, søtpotetmos og bakte gulrøtter Foto: Karl Inge S

Baconsurret kylling, søtpotetmos og bakte gulrøtter Foto: Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Åpningstider ølsalg 2014 | Manneblogg

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.