Baconsvorpanert fisk-lavkarbo

Baconsvorpanert fisk,blomkål og smørsaus Foto:karlingestumo

Lavkarbo er ikke noe jeg sysler så mye med til vanlig akkurat, men etter å ha fått noen gode innspill fra min venninne Beathe måtte jeg nesten bare prøve-baconsvorpanering hørtes bare for spennende ut til å stå uprøvd! Jeg hadde noen skinn&benfrie seifileter i kjøleskapet etter en liten fisketur lørdag så alt lå til rette. Jeg er vanligvis veldig glad i poteter og rømme/kesam til stekt fisk så dette ble noe ganske annet det jeg pleier lage-men godt ble det. Som tilbehør falt valget på ovnsbakt blomkål (også det etter tips fra Beathe) og smeltet smør med løk som «saus». Ofte lager jeg noe nytt 2-3 ganger før jeg poster oppskrift men denne er såpas enkel (og ble veldig god) at jeg poster etter første forsøk.

Du trenger pr.person: (Her velger man jo selvsagt selv om man vil ha mer/mindre fisk kontra blomkål)
ca 200 gram fisk 0.3 gram karbohydrat pr/100gram
ca 200 gram blomkål 2.3 gram karbohydrqater pr.100gram
Smør
Løk
1 egg (til panering)
Baconsvor -jeg valgte Maaruds Gullsvor 2.5 gram karbs/100gram (Det blir ikke så mange gram av det)

Totalt ca 6gram karbohydrater + små mengder fra smør/løk/baconsvor/egg

Slik gjør du:
Begynn med å sette på stekeovnen-225 grader og blomkålen skal ha 30-40 minutter så dette begynner du med. Del opp blomkålen og smør litt skikkelig smør på blomkålbukettene. Mens ovnen blir varm tar du en neve og to med baconsvor og knuser-jeg gjorde dette i en frysepose -la posen på kjøkkenbenken, la en avis over og slo løs med en hammer-funket fint! Visp et egg og voila-du er klar til å panere!

Knust baconsvor,pisket egg og fisk Foto:karlingestumo

Dypp fisken i egget og legg oppi posen-rist litt på posen til all fisken er oppi, da elter du litt på posen slik at baconsvoret fester seg. Fisken er nå klar til steking. Når det er ca 10 minutter igjen til blomkålen er ferdig, setter du god varme på stekepannen og hiver godt med skikkelig smør oppi. Ta også en liten gryte og sett på svak varme med en god klatt smør oppi-dette blir sausen din. Det må være skikkelig smør, f.eks meierismør-«smørbrødsmør» funker ikke!

Fisken stekes slik du vil ha den, med så tynne fileter som jeg hadde her foretrekker jeg god varme, masse smør og 2-3 minutter på hver side-det holder i massevis.

Baconsvorpanert fisk i panna Foto:karlingestumo

Baconsvorpanert fisk i panna Foto:karlingestumo

Mens du steker begynner smøret i gryten å smelte, hiv oppi litt løk-vanskelig å si hvor mye, det går mye på smak og behag men det skal smake løk. Her har jeg brukt rødløk som er mild i smaken og jeg hiver da oppi en fin mengde som gir en nydelig løksmak på smøret.

Smeltet smør med løk Foto:karlingestumo

Når alt er ferdig legger du blomkål og fisk på tallerken og heller smøret m/løk over eller ved siden av alt etter ønske. For de som ikke liker løkbiter kan disse siles av, men de gir de en god smak. Her har jeg også lagt på litt paprika, som både gir en frisk farge og frisk smak. Velbekomme 🙂

Baconsvorpanert fisk,ovsnbakt blomkål, smeltet smør/løk og paprika Foto:karlingestumo


Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

6 Comments on Baconsvorpanert fisk-lavkarbo

 1. Dette er en lavkarbo-variant så da har jeg valgt blomkål til 🙂 Poteter fungerer selvsagt helt glimrende som tilbehør til fisk, jeg liker særlig godt kombinasjonen mandelpoteter og rømme til stekt fisk 🙂

 2. Denne skal jeg prøve, garantert!! Men – lurer på hvorfor har dere mester-kokker ikke nevnt om en skal ha poteter eller noe annet inntil?? Svar please….

 3. Takk for fisk m/bacon-oppskrift! Perfekt kombinasjon.
  Er du glad i fisk – vær velkommen til http://www.superkokken.no denne uken er det sjømat og nye oppskrifter på fisk og skalldyr, hver dag.

  Super blogg du har!
  Beste hilsen fra Superkokken 🙂

 4. Fisk med snacks? Må jo bare prøves 🙂

 5. Det var godt 🙂 Vil anbefale å ikke knuse det helt til mel da jeg tror et for tett lag gir litt for mye smak rett og slett.

 6. mmmmm, det så godt ut! Skal teste med baconcrisp selv :))

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Matmoro

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.