Biff fra stekeovn og soppstuing med løk

Å lage god mør biff er ingen enkel sak-det finnes mennesker som har dedikert livet sitt til å lage perfekt biff. Her om dagen var jeg på middagsbesøk hos en kollega og fikk servert en nydelig indrefilet som etter en kjapp runde på pannen hadde fått 3t i ovnen på 65grader. Dette måtte selvsagt testes så jeg spurte og grov både på nett og til gjeldende kollega. En laaaang runde i kjøttdisken på den lokale MEGA butikken endte i et stykke langtidsmørnet entrecotre på ca 350-400gram som var 2.5-3cm tykkt.

Jeg satte ovnen på ca 80grader og fyrte igang stekepannen med god varme og en god klump smør. Når smøret var begynt å bli brunt la jeg biffen oppi og den fikk ca 45-60sekund på hver side-dette ga en herlig brun stekeskorpe ytterst. Jeg satte så inn et steketermomter og satte biffen i stekeovnen i en liten ildfast form. Steketermometeret skal jeg droppe etter å ha gjort dette noen flere ganger så jeg blir sikrere på tidsbruk og temperatur kontra størrelse på biffen.

Hovedregelen mtp kjernetemperatur og biff av storfe er slik:
Okse – rå – 55-60 grader
Okse – medium – 60-65 grader
Okse – godt stekt – 70-75 grader

Biff

Medium+ Foto:Karl Inge S

Når termomteret mitt var oppe i like over 65 grader etter nærmere 2 timer (jeg liker biffen min medium, og ihvertfall ikke blodig) begynte jeg på soppstuingen som tar ca 15 minutt å lage fra start til slutt. Etter noen minutter var jeg oppe på ca 67-68grader da tok jeg biffen ut av ovnen og lot den hvile i formen de siste 10 minuttene jeg brukte på soppstuingen- slik lager du soppstuing

soppstuing

Soppstuing på gang Foto:Karl inge S

Det ble godt-biffen var mør og ikke blodig samtidig som den ikke var verken tørr eller ihjelstekt.

entrecote

Mør og god entrecote Foto:Karl inge S

Til dessert hadde jeg selvplukkede bjørnebær-helt fantastisk!

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.