Biffstrimler i fløtesaus med søtpotetfries
Dette er rett og slett veldig godt. Passer veldig fint som middag for to en fredags eller lørdagskveld, under en time på kjøkkenet uten mye pes og ingredienser.
Du trenger til 2 personer:
4-500gram biffsstrimler
3-4 søtpoteter
1 liten løk evt 1/2 stor
3-4 sjampingjong
olje
ca 1.5dl fløte
0.5dl vann
Salt&pepper
Søtpotetfries:
Sett stekeovnen på 200grader.
Skrell søtpotetene, vask dem og del dem opp i passende fries eller staver rett og slett. Så bruke rjeg et posetriks- jeg tar litt olivenolje i en pose, har oppi litt krydder og blåser posen litt opp før jeg rister godt. Da blir hele innsiden av posen dekket av olje&krydder. Så har jeg oppi friesene (eller hva det nå er som skal oljes inn) og riser lett på posen mens jeg roterer den. Da får alt litt olje&krydder på seg uten at man trenger pøse på med olje. Legg dem utover en panne på bakepapir og inn i stekeovnen-de skal ha ca 30 minutter.
Biffstrimlene og saus:
Ca 5 minutter etter at friesene er satt i ovnen setter du stekepannen på god varme og har oppi en god klatt margarin/smør (ikke olje!). Stek biffstrimlene ca 5-6 minutter mens du hakker opp løk og sjampinjong. Når biffstrimlene er stekt, ta de av pannen og hiv oppi løk&sopp-disse brunes lett. Når de er brunet ferdig, hiv oppi biffstrimlene igjen og bland-fyll så på med fløte&vann. Mens fløten varmes opp-sjekk friesene, bland dem litt og sett gjerne på litt grill/varmluft de siste minuttene om du ønsker en sprø overflate.
La alt trekke i stekepannen på svak varme ca 10 minutter til fløten har tyknet og blitt saus-dette skal da skje omtrent samtidig med at friesene er klare. CA 50 minutter fra start til slutt, og ikke noe stressmatlaging-enkelt men veldig godt!
Leave a comment