Blåskjell dampet i øl

Dette er en enkel oppskrift med blåskjell som passer til både lønsj og middag avhengig av tilbehør- denne gangen hadde jeg helt enkelt fersk baguette til og hadde det som løsnj.

Du trenger (2 personer):
1 nett blåskjell
2 baguetter (eller annet tilbehør-pasta funker jo, pommes frites for den belgiske varianten..)
Hvitløk
Olivenolje
Øl (her kan man bruke mye men jeg ville prøvd å finne noe med mer smak enn en vanlig pilsner) Jeg valgte en saison fra Wongraven som er tilgjengelig på Vinmonopolet

Blåskjell, øl og noen vanlige ingresdienser de fleste har i kjøkkenet

Slik gjør du:
Vask og rengjør blåskjellene- fjern «festtråder» etc (det pleier ikke være så mange). Vær obs på at skjell som ikke lukker seg når du håndterer dem må kastes.
Gjør klart tilbehøret (skjær opp baguetter, sett pasta på kok etc-blåskjell tar kort tid)
Sett en gryte på god varme og ha oppi litt hakket hvitløk og olje, fres det litt. Hell så oppe blåskjellene og tøm over øl- 1-2 dl holder etter min mening, de skal ikke koke men dampe-legg på lokk.

Blåskjell og Wongraven saison

La blåskjellene dampe i ca 4 minutter, rist litt på gryten noen ganger underveis. Når de er ferdige-tøm de over i en bolle- ikke sil ut kraften, den er god til dypping/som saus!
(Blåskjell som ikke åpner seg fjernes)

Server med en gang og kos dere-jeg anbefaler en lys god øl til-gjerne den samme som ble brukt til dampingen!

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.