Blomkålris enkel sunn oppskrift

Blomkålris Blomkålris

Blomkålris er en ypperlig erstatter for ris og pasta til mange retter, kanskje særlig til fisk og kylling. Det er veldig enkelt og kan lett smakssettes etter ønske da blomkålen alene ikke har sterk smak. Det er ypperlig for alle som vil spise mindre karbohydrater, gå ned i vekt eller bare vil være litt sunnere- en porsjon blomkålris inneholder omtrent 30-40 kalorier pr/100gram og det er betraktelig mindre enn f.eks ris eller pasta, faktisk er det bare 1/4 av kaloriinnholdet i middagsris!

Du trenger (tilbehør 2-3 personer):
1 Blomkålhode
Litt smør/olje til steking
1 fedd hvitløk (kan utelates)
Litt sitronsaft (kan utelates)

ingredienser

Ingredienser blomkålris Foto:Matmoro.no

Slik gjør du:
Ta av bladene på blomkålhodet. Rasp hele hodet, raspet minner mye om ris noe som har gitt det sitt navn-samt at det kan brukes som erstatning for ris selvsagt. OBS- det «spruter» litt når man rasper blomkål, gjør det over vasken eller best-utendørsa. Finhakk hvitløksfedden om du skal ha det.

raspet blomkål

Raspet blomkål Foto: Matmoro

Ha litt smør eller olje i pannen. Ha oppi hvitløken og varm denne litt før du har oppi blomkålraspen- stek på middels varme i 4-5 minutter, rør rundt noen ganger så alt blir gjennomvarm. litt avhengig av hvor mye man lager og hvor stor panne man har kan det være greit å gjøre dette i to omganger. Avslutt med noe dråper sitronsaft for litt syrlighet.

Tips: Det er etter min mening litt kjedelig smak «al naturel» som dette, men med så lite kalorier kan man unne seg litt godt til å få litt mer smak- litt sursøt saus og lettrømem f.eks gir frisk smak, litt parmesan over er godt…prøv deg frem!

Blomkålris

Blomkålris og kylling Foto: Matmoro

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.