BLT sandwich enkel og god klassiker

BLT sandwich som oftest bare kalt BLT er en klassiker når det gjelder lunch. Den er enkel, god og mettende. En klassisk BLT har 5 ingredienser Bacon, salat(Lettuce), Tomat, toast og majones. Nå er det selvsagt mange varianter og helt hvor en sandwich slutter å være en BLT og blir noe annet dersom man legger til flere ingredienser skal jeg ikke mene noe om-men den enkle klassiske er uansett meget god!

Du trenger (2 stk holder til 2 voksne til lunch)
6 brødskiver
ca 150-200gram bacon
1 stor tomat evt 2 middels
Salat
Majones

Slik gjør du:
Baconet kan stekes men jeg syns det blir best til denne bruken i stekeovn- ca 8minutt på 225grader er passe, varier evt med litt varmluft på slutten avhengig av hvor sprøtt du liker baconet. På slutten av steke tiden legger jeg brødskivene også inni stekeovne med varmluft på, da blir de varme og akkurat litt sånn «toastharde» som de skal være. Det er vel ingen regel for stablingen men jeg synes det blir enklest-altså minst grisete. med denne rekkefølgen fra bunn til topp:
Brød-majones-tomat-bacon-brød-majones-tomat-bacon-brød

Bruk gjerne en grillpinne når det er lagt sammen og til det er servert så det ikke velter, og det er praktisk å dele i 2 på skrått- kjapp,enkel og god lønsj!

blt,sandwich

BLT sandwich Foto:Karl Inge S

blt,lunch.sandwich

BLT -deilig lunch Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.