Chilimarinert kylling med fruktsalat

For litt siden fikk jeg tilsendt en flaske chili av en kompis-som av alle ting har begynt å lage egen chili! Jupp-dyrker den selv, ganske fascinerende egentlig!

Varianten jeg fikk var en fruktig Habanero variant som inneholderbla Mango og Papaya….
Som mange (de fleste?) andre er jeg mest vant til chili i forbindelse med en sursøt saus, av typen man gjerne kjøper og har til taco eller vårruller for eksempel. Flasken ble derfor liggende til jeg fikk et direkte tips om bruksområde-chilimarinert kylling. Idag var det klart for testing og jaggu-ble godt!

Du trenger:
Kylling
Chili -jeg brukte altså Arctic Chili Yellow Hot idag

Arctic Chili Yellow Hot og kylling Foto:Karl Inge S

Arctic Chili Yellow Hot og kylling Foto:Karl Inge S

Slik gjør du:
2ss chili i en pose, oppi med 2 kyllingfileter. Gni chilien inn og legg i kjøleskapet-jeg lot den ligge over natten, funker nok også med kortere tid forsåvidt.

Luktet veldig godt når jeg åpnet posen idag-friskt, litt sterkt og fristende. Kyllingfiletene stekte jeg i pannen på vanlig vis, medium varme noen få minutter på hver side, fruktsalaten laget jeg mens jeg stekte, det er så kjappt gjort.

Fruktsalatoppskrift her

Konklusjon:
Ble veldig godt, uvanlig smak på chilien for meg som er vant med sweet&sour varianten- fruktsmaken passet veldig godt til kyllingen. Det var ikke sterkt, bare akkurat sånn at man kjente det littegrann i ganen ved innpust-ikke ubehagelig i det hele tatt. Skal absolutt lages igjen, neste gang tar jeg 3 skjeer. Passet veldig godt med fruktsalaten som en balanse til litt sterk kylling, samtidig som det var en kobling mellom salaten og fruktsmaken i chilien.

PS: Jada-man har ikke testet chili uten å smake den rent. Jeg prøvde en liten teskje og det gikk helt fint, jeg tror jeg har smakssans igjen til kveldsmaten.

Chilimarinert kylling og fruktsalat Foto:Karl Inge S

Chilimarinert kylling og fruktsalat Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.